Header Ads

5 Fakta menarik tentang iOS 9.3 khas pengguna iPhone

Khas buat pengguna iPhone, jangan lupa untuk update peranti anda dengan iOS 9.3 okay? Nak tahu kenapa? Kali ini Apple menyediakan pelbagai perkara yang menarik tentang iOS 9.3 yang pasti akan memudahkan lagi pengguna iPhone di luar sana. Jom kita lihat penambahan terbaru dalam iOS 9.3 kali ini !


1) Kata Laluan Pada Nota
 
Boleh guna kata laluan atau ID Touch untuk nota anda. Ia adalah satu cara yang baik untuk menyimpan barangan seperti kod keselamatan atau perubatan selamat pada iPhone anda.


2) Mod Night Shift
 
Night Shift Membantu anda berehat lebih mudah, malah tidak sukar untuk tidur. Penukaran lampu pada skrin iPhone kepada warna yang lebih panas seperti oren, merah dan kuning membantu otak anda untuk tidur dengan lena. 


3) Aplikasi Berita
 
Aplikasi berita ini akan  menunjukkan cerita yang lebih sesuai dengan minat anda. Anda akan dapat lihat pelbagai artikel  berdasarkan apa yang anda ingin baca. Tambahan, applikasi ini menyediakan berita-berita trending sepanjang masa. Prestasi iOS 9.3 menjadikan segalanya dengan lebih cepat dan anda kini boleh menonton video dari applikasi berita ini.


4) Aplikasi Kesihatan
 
Masih tertanya-tanya bagaimana untuk menggunakan  aplikasi kesihatan? Apple kini akan mengetengahkan aplikasi pihak ketiga yang anda boleh sambungkan ke papan pemuka kesihatan ini untuk mengawasi latihan anda, berat dan kualiti tidur. Dan jika anda mempunyai Watch Apple, anda akan dapat melihat data pergerakan dikumpul dari aplikasi kesihatan.


5) Carplay Peta dan Muzik
 
Hiburan dalam kereta dan sistem pandu arah CarPlay Apple membolehkan anda upgrade Apple Muzik dan Peta. Anda boleh menyemak kembali lagu dan artis yang di dicadangkan Apple Muzik sebelum anda enjoy dengan muzik yang dipilih !  Ketika berada di jalan raya, mudah untuk anda cari lokasi berdekatan untuk mencari makanan, bahan api dan lain-lain perkhidmatan.

Tengok video cara penggunaannya kat bawah ni:
 

No comments

Powered by Blogger.