Header Ads

Tips Untuk Kekalkan Bulu Mata Kelihatan Lentik Sepanjang HariKali ni entri khas kepada perempuan, di mana saya ingin kongsikan tips untuk kekalkan bulu mata kelihatan lentik sepanjang masa. Menurut dari jurusolek terkenal Larry Yeo, mendedahkan helah peribadi beliau untuk mengekalkan lentikkan bulu mata anda sepanjang hari.
 
Teknik memakai mascara yang patut anda ikut:
 
Langkah 1

Lentikkan bulu mata anda dengan menggunakan penyepit bulu mata.
 
 
Langkah 2

Keluarkan mascara anda daripada tiub dan sapukan pada beberapa tisu bersih untuk membuang ketulan formula yang berlebihan. Mungkin anda rasa seperti membazir bukan? Tetapi sebenarnya tidak kerana anda perlu habiskan mascara anda dalam tempoh 3 bulan.
 
 
Langkah 3

Langkah ketiga ini merupakan langkah penentu. Apa yang anda perlu lakukan adalah anginkan mascara anda di udara selama tiga hingga lima saat bergantung kepada berapa baru mascara anda. (Lagi baru mascara anda, lagi lama masa yang diperlukan). Ini kerana tekstur mascara yang kering akan membentuk bulu mata dengan lebih baik.
 
Langkah 4

Sapukan mascara anda dalam gerakan zig-zag dari akar hingga ke hujung. Ulang proses ini beberapa kali sehingga anda berpuas hati dengan ketebalan dan kelentikkan bulu mata anda.
 
Selamat mencuba ya!

Sumber - Elle.sg 

No comments

Powered by Blogger.