Header Ads

Tips Buat Blog Anda Post SEO FriendlyMenulis blog post adalah sangat mudah tetapi membuat blog anda post SEO Friendly adalah sangat sukar, Betul? Jadi , persoalan timbul bagaimana untuk membuat blog post SEO Friendly ?

Hari ini saya akan mendedahkan rahsia terbesar bagaimana untuk membuat blog anda post SEO dan untuk mendapatkan kedudukan teratas dengan cepat dalam enjin carian.

1. Penggunaan "Sticky" dan "Eye Catchy Title"

Pertama, perkara yang paling penting adalah untuk memastikan untuk memilih tajuk yang menarik melekit dan mata yang menarik perhatian penonton yang disasarkan ke laman web anda . Tajuk memainkan peranan yang penting untuk mendapatkan banyak faedah pencari untuk membaca post itu. Untuk membuat tajuk blog mesra SEO anda mesti mempunyai kata kunci yang disasarkan dalam tajuk post blog anda.


Title membuat kesan pada pembaca anda dan enjin carian untuk menentukan kerelevanan post anda. Satu lagi perkara penting untuk mengoptimumkan tajuk anda untuk SEO adalah tajuk anda tidak perlu menjadi panjang. Ianya hendaklah di bawah 65 hingga 70 aksara.


Dalam kajian, kira-kira 90 % daripada pencari hanya mengambil masa sehingga 10 saat untuk membuat keputusan sama ada untuk melawat post ini atau tidak ? tajuk berlebihan dan hodoh kehilangan beribu-ribu pelawat organik setiap hari.


2. Kandungan perlu original 


Untuk SEO enjin carian tujuan suka untuk menapis semua kandungan salinan yang sama di laman web lain . Mereka tidak pernah mahu menunjukkan kepada anda kandungan yang sama di kedudukan yang berbeza yang membahayakan pengalaman pengguna mereka.


Pastikan untuk tidak hanya menyalin dan artikel laman web pes jiran dengan perubahan sedikit atau tidak mencuri seseorang artikel yang lain. Tidak tahu bagaimana untuk menulis kandungan asal atau unik?


Langkah pertama dan utama adalah untuk melakukan kajian mengenai topik anda dan hanya ingat semua perkara penting kemudian mula menulis dalam perkataan anda sendiri. Sentiasa ingat bahawa kandungan anda mestilah asli dan ia tidak boleh diciplak.


3. SEO Friendly Struktur URL 


Untuk menjadikan siaran anda mesra SEO anda mesti mempunyai URL mesra SEO. Mempunyai URL mesra SEO menjadikan jawatan itu lebih relevan dan cepat dijumpai di dalam enjin carian. Tidak tahu apa yang SEO URL mesra?

Tiada masalah, jika anda seorang pengguna WordPress anda dengan mudah boleh menetapkan struktur URL anda sekali dari panel admin blog anda , faham ? Perbezaan utama antara SEO URL mesra dan SEO URL mesra adalah bahawa anda mempunyai kata kunci yang disasarkan dalam URL catatan blog.
Contoh :


URL SEO Friendly seperti ini: www.example.com/your-post-title

URL SEO Unfriendly seperti ini: www.example.com/?p=58854

Kesimpulannya :

Secara ringkas , posting blog mesra SEO hanya untuk membantu anda untuk mendapatkan naikkan rank dengan cepat dalam enjin carian. Tetapi untuk menarik banyak perhatian pembaca artikel anda mesti mempunyai berat badan untuk melibatkan penonton. Untuk membuat blog anda post SEO mesra anda perlu memberi sedikit perhatian pada langkah-langkah yang dinyatakan di atas dengan betul.

Kini giliran anda untuk menunjukkan bagaimana berguna post ini? Anda juga boleh berkongsi maklumat anda jika anda mempunyai maklumat tambahan. 

1 comment:

Powered by Blogger.