Header Ads

SEO : 5 Perkara Yang Mesti Dilakukan Sebelum Penerbitan Artikel AndaTerdapat sudah beberapa faktor SEO pada halaman untuk meletakkan untuk bekerja sebelum menyiarkan artikel anda, dan apa yang saya akan meliputi di sini pasti tidak semua tetapi adalah sangat penting untuk pertumbuhan blog ini.

Cuba beberapa tips seo perkara yang mesti dilakukan sebelum penerbitan artikel anda :

1. Tajuk anda 

Setiap blogger yang berperang untuk mendapatkan ke halaman hasil pertama Google, tetapi walaupun pada halaman hasil pertama Google masih ada persaingan? Ia tidak cukup untuk mendapatkan di sana di atas SERP tetapi seseorang masih perlu menarik klik pencari. Tajuk anda adalah perkara yang utama yang menarik klik pada SERPs, dalam lain - perkataan, memandu trafik ke laman web anda. Pengguna lain mungkin telah menulis tentang apa yang anda mahu menerbitkan, jadi adalah penting untuk menambah lebih banyak teknik untuk buku anda.

Mari kita mengambil contoh , mari kita andaikan terdapat dua tajuk utama pada halaman hasil Google dan kedua-dua ini mengandungi maklumat yang sama tetapi bertajuk:

1)  “Recent Posts Widget for Blogger”
2) “Professional Recent Posts Widget for Blogger"

Antara kedua-dua tajuk utama, lebih ramai orang akan pergi untuk pilihan kedua yang tagged : "Profesional Recent Posts Widget untuk Blogger " kerana mereka sudah melihat bahawa widget bukan sahaja satu jawatan yang berkaitan widget untuk blogger, tetapi juga salah seorang profesional pada itu.

Ini juga akan melibatkan membuat tajuk anda menarik (mudah tetapi terperinci , menarik tetapi pendek - bukan sahaja tajuk luas atau satu set kata kunci) , cara itu, pelayar internet mungkin akan melanda tajuk posting anda pada halaman keputusan enjin carian cos ia akan menjadi merayu pada masa itu. Ia adalah yang terbaik untuk mengekalkan tajuk ringkas walaupun anda melaksanakan wawasan ini.

2. Interlink untuk "old posts"

Setiap blogger yang mengambil berat tentang pertumbuhan perlu membina tabiat yang baik "internal linking" dan perlu sentiasa meletakkan ia untuk bekerja - Amalan ini adalah terlalu kuat untuk diabaikan. Semak setiap pro-blog, anda dapat melihat siaran yang berkaitan di dalamnya dilaksanakan di bawah jawatan - ia tidak pernah ditinggalkan di tapak yang berpotensi , cos ia sebenarnya menambah nilai kepada blog kerana ia mengurangkan kadar lantunan dan kenaikan paparan , tetapi ia akan mengejutkan anda yang menghubungkan dalaman adalah 5 kali ( atau lebih ) lebih berkuasa daripada jawatan yang berkaitan widget. Ia adalah cara yang lebih baik untuk mengesyorkan sesuatu kepada pembaca anda - sesuatu yang berkaitan dengan apa yang mereka baca , ia berfungsi sebagai peta untuk Google merangkak melalui laman web anda, ia menggalakkan kandungan lainnya, ia menghubungkan seluruh blog anda, ia pas reputasi satu halaman ke halaman yang lain, dan ia adalah lebih dekat kepada pembaca bandingkan dengan mesej yang berkaitan.

3. Perlu lebihkan imej dalam setiap artikel 

Menggunakan imej pada setiap catatan blog adalah cara yang sangat baik untuk memandu trafik tambahan , orang menggunakan Carian Imej Google dalam mencari imej hari demi hari, dan Google melakukan pekerjaan yang baik dalam semasa mengambil imej dari laman web untuk pengunjung dan juga menghalakan trafik ke laman web dengan menyediakan cara yang pencari boleh menggunakan dalam mendapatkan sumber imej. Tetapi jika imej pos anda tidak mempunyai teks alt , Google tidak boleh memberitahu apa imej adalah , dan ini bermakna ia mungkin tidak mengambil imej untuk pelawat. Jadi adalah penting untuk menulis penerangan ringkas imej anda dimuat naik dalam atribut imej alt.

4. URL (Permalink) Pengoptimuman 

Google memberi perhatian kepada URL ; sebagai perkara fakta , Blogger melancarkan kekal kadang-kadang pada tahun 2012 , supaya blogger blogspot boleh mengedit URL jawatan mereka. Selepas anda mesti telah menulis tajuk anda , kata-kata yang berkaitan tidak mungkin berada di sana pada permalink (URL post ini) , jadi dalam kes ini, ia adalah penting untuk mengoptimumkan URL, tetapi seperti yang anda lakukan jadi adalah terbaik anda mengikuti garis panduan yang baik untuk mengoptimumkan URL. Blogger melakukan pekerjaan yang baik dalam memilih URL untuk anda secara automatik, yang boleh menjimatkan masa tetapi kemudian Blogger mungkin meninggalkan perkataan yang berkaitan ( kata kunci) pada URL anda, kerana ia menjana URL dengan tiga puluh aksara pertama bagi tajuk.

Lihat contohnya :

Tajuk

“Guest Post: How to Make Money via PTC”

Blogger boleh menjana URL cara ini :

http://worldwebsurers.com/2013/2/guest-post-how-to-make.html

Nota: Ini adalah hanya satu contoh untuk perjelasan.

Apa yang kita memberi tumpuan kepada di sana ialah rentetan teks dengan latar belakang kuning. Apabila blogger menjana kekal untuk anda, ia akan bekerja dengan baik tetapi ia tidak boleh mengandungi perkataan yang paling relevan atau sasaran kata kunci yang " membuat wang" dan " PTC ". Sekarang, jika saya adalah untuk mengoptimumkan URL ini , di sini adalah apa yang saya akan lakukan:

Permalink

http://worldwebsurers.com/2013/2/make-money-via-ptc.html

5. Pastikan anda menetapkan lokasi 

Menetapkan lokasi post adalah satu perkara yang baik untuk menghabiskan mengakali pesaing anda di SERP , blogger.com memberikan anda pilihan yang digunakan oleh Google untuk mengesan lokasi di mana sekeping maklumat tertentu (artikel ) yang dimaksudkan untuk atau akan menjadi lebih berguna , dan anda pasti pangkat yang lebih baik pada kata kunci yang tertentu dalam rantau yang dipilih. trend Google adalah baik untuk memeriksa di mana kata kunci yang paling popular, tetapi tidak selalu menunjukkan lokasi yang kadang-kadang berpunca daripada jumlah carian yang rendah. Untuk menetapkan Lokasi pada blogger ; Klik pada lokasi di bawah Tetapan Post pada sebelah kanan blogger editor , jenis di rantau ke dalam medan yang disediakan dan klik carian ( tidak menekan masuk, jika tidak, ia akan menerbitkan artikel) , blogger akan mengambil kawasan yang diiktiraf pada ruang di bawah peta. Klik Selesai dan itu sahaja .


1 comment:

Powered by Blogger.