Header Ads

Pengalaman ngeri blog kena di removed

Assalamualaikum...


Terlebih dahulu syukur ke hadrat ilahi...nak ucap sebab blog ni dapat beroperasi semula seperti sedia kala. Kecut perut tau2 blog saya kena removed daripada blogger hari ni. Url juga pun dah tak dak.

Mana tak nya tiba-tiba tengok kat email, blog di removed. Try bukak kat blog, tulis "Blog Not Found". Duk fikir la sebab apa aku buat sampai blog kena banned. Dah hampir 2 tahun buat blog ni. Mau tak sedih!!!

Tunggu dalam masa beberapa jam gak...dalam masa yang sama tengok kat blog orang lain kut2 ada tips cara nak atasi masalah ni. Alhamdullilah ada tutorial seperti di bawah ni dicuba.

Tutorial :

Dalam pukul 11.54 (18 Feb 2016) camtu...tengok kat email..dah kata "has been reinstated". Maksudnya blog ni dah dikembalikan semula. Syukur Alhamdulillah blog nih dapat balik semula.

Di bawah nih tips tuk2 korang sebab apa blog di removed dari blogger...

Artikel berkaitan : Sebab apa blog diremoved

No comments

Powered by Blogger.