Header Ads

Kerja sambilan yang popular sepanjang tahun 2016

Bagi yang ingin bekerja secara sambilan boleh la mengikut yang tertera di bawah. Nampak tak, blogger pun salah satu kerja sambilan seperti macam saya, sorang student dan sambil tu gak sorang blogger.

Berikut kerja sambilan yang popular sepanjang tahun 2016:

1. Pegawai promosi 

Kerja Seorang pegawai Promosi INI ADALAH mempromosikan Barang pretensi dan Juga menerangkan mengenai produk Yang dijual. Gaji Seorang promoter biasanya diberi dalam Persekitaran RM400-500 Sehari tetapi lebih baik anda komisen Dikira setiap jem Atau Bilangan product terjual . JIKA bernasib Baik Pelbagai elaun Akan diberikan . Pegawai Promosi biasanya Mendapat Gaji Asas Yang Agak quality - RM1,400 - RM1,800 Sebulan .

2. Restoran makanan segera 

Restoran Makanan Segera sudah lama Menjadi lokasi selamat kerja sambilan Yang Paling popular. Mana tidaknya , Hampir SETIAP Masa kerja kosong diiklankan di Sana Sini . Pilkada Bahagian di Restoran Makanan Segera Yang memerlukan Pekerja sambilan Seperti penghantaran, JURUWANG dan also Pelayan .

3. Blogger 

Semakin Ramai Pelajar Serta suri rumah tangga yang menciptakan blogger SEBAGAI kerja sambilan Yang Bukan Sahaja menyeronokkan Malah , mampu Memberikan pulangan Yang lumayan . Silap hari Bulan Boleh Menjadi sepopular Seperti artis mahupun Ahli Politik .

Penulisan lebih kepada review produk atau sesuatu servis. Pihak pengiklan biasanya sanggup membayar dalam lingkungan RM500-1,000 untuk sesuatu review, bergantung kepada populariti sesebuah blog.

4. Despatch / runner 

Bagi Yang Ingin PENDAPATAN menambahkan , Menjadi Seorang penghantar surat Atau pelari Sangat memang berbaloi lebih - lebih lagi bisnes online Sedang meletup . Pilkada para peniaga - para peniaga online di Luar sana memerlukan khidmat despacth Atau pelari.

Mudah Sahaja Jika Anda Berminat , buat Sahaja Satu Akaun Facebook page Bagi Perkhidmatan Jogja, pasti Ramai Akan Mencari Anda . JIKA Berminat Memohon jawatan penghantaran Secara sambilan , Boleh layari di sesawang Terutama Sekali Laman web jawatan kosong .

5. Pembantu jualan di Kiosk @ pasaraya 

Di kebanyakan Pusat MEMBELI Belah , biasanya terdapat gerai - gerai Kecil Atau kiosk Yang Menjual Barang-barang Seperti kerongsang , ubat -ubatan tradisional , tudung , baju ataupun Makanan Ringan . Booth Seperti ini kepada memang Sering MENGGUNAKAN Pekerja sambilan , sama Ada syif siang Atau malam . Gajinya Pula dalam Persekitaran RM900-1,300 decent .

No comments

Powered by Blogger.