Header Ads

Foto jenis-jenis aiskrim yang pernah jadi viral

Sejak tahun lepas banyak juga jenis jenis aiskrim yang menjadi viral di laman sosial dan ramailah peniaga aiskrim yang cuba memberikan kelainan pada setiap jualan aiskrim mereka. Kesemuanya menarik perhatian saya.

Yang terbaru lani pasal aiskrim diletakkan di dalam plastik. Sebagai contohnya, kini viral tentang aiskrim sumi Malaysia, aiskrim choki2 dan banyak lagi.

Antaranya dengan menggunakan buah buahan lain sebagai bekas meletakkan aiskrim. Contohnya macam buah kelapa, tembikai dan nanas. 

Aiskrim Kelapa

Aiskrim Tembikai

Aiskrim Nanas

Idea meletakkan aiskrim dalam buah lain memang menarik dan berikan rasa lain iaitu rasa buah yang segar buatkan rasa aiskrim jadi lagi sedap.

Selain dari buah, bekas bekas yang rare seperti pasu bunga, lesung batu, kuali dan sebagainya juga satu idea yang kreatif dan menarik. 
Aiskrim pasu

Aiskrim Lesung Batu

Aiskrim Congkak
Idea buat aiskrim berasap ni memang terbaik buat kita rasa tertarik nak mencubanya. 

Aiskrim Berasap

Manggabungkan aiskrim dengan makanan lain pun menarik juga. Gabungan dari dua makanan ni mesti menjanjikan rasa yang lebih sedap. Antara yang terkini macam macaron aiskrim ni.
Aiskrim Macarons

Aiskrim Roti

Dan yang paling best ni, aiskrim gulung. Belum pernah cuba lagi ni. Nak cuba buat sendiri memang taklah kan.

Aiskrim Gulung

Kreatif kan siapa yang mencipta aiskrim aiskrim ni. Macam macam ada dan pastinya semua sedap sedap! So yang mana pilihan korang?


No comments

Powered by Blogger.