Header Ads

Cara Mudah Buat Air Detox Untuk Kulit Cantik dan turunkan berat badanSaya ingin kongsikan kepada anda untuk membuat air detox bagi anda yang ingin berjinak-jinak untuk menurunkan berat badan mahupun mendapatkan kulit yang lebih cantik. Tapi jika boleh, amalkan minuman ini dengan konsisten, barulah nampak perubahan pada tubuh anda.

Untuk buat air detox ini mudah sahaja. Malah jika malas-malas pun anda boleh siapkan juga. Baik, saya senaraikan bahan dan juga cara-cara yang anda perlukan untuk buat air detox ini.

Saya memilih tembikai kerana ia merupakan agen anti penuaan di samping bagus untuk diet anda dalam mengurangkan berat badan serta kaya dengan serat. Jangan tidak makan pula tembikai yang anda buat itu.


Bahan-bahan yang terdapat di dalam air detox ini ialah:


Buah Tembikai (separuh pun sudah okay)
Daun Pudina
Lemon
500ml Air Sejuk
Mason Jar

Kemudian, perkara pertama yang anda kena buat ialah potong terlebih dahulu tembikai yang anda agak-agak boleh masukkan dalam Mason jarKemudian masukkan air sejuk tadi, jangan sampai melimpah pula yaSetelah letak air sejuk, anda masukkan pula tembikai dan juga lemon. Nak padat atau tidak, terpulang pada andaKemudian masukkan daun pudina. Jangan tekan dengan jari pula, guna sudu nampak senonoh dan bersih sikitKemudian, tutup sahaja Mason Jar tadi rapat-rapat. Mudah saja bukan nak siapkan air detox
Kemudian simpan di dalam peti sejuk semalaman dan nikmatilah air detox anda dengan penuh kenikmatan


Jom layan video ringkas kami untuk mendapatkan cara mudah untuk buat air detox. Selamat mencuba!
Sumber - vitdaily 

No comments

Powered by Blogger.