Header Ads

Cara Hentikan SPAM di Facebook

Cara Hentikan SPAM di Facebook |Pagi ni teman dapat mesej dari seseorang friend from friendlist facebook teman.. dia text "Jangan SPAM Plzzzz.. tQ .. 1st of all teman nak ucapkan SORRY buat bro td.. dan thanx sgt2 sebab menegur dengan berhemah dan tidak melenting.. teman tahu SPAM kali ni memang teruk jugak.. sebab teman sendiri dah terkena dengan rakan2 fb yg lain.. 

Cara Hentikan SPAM di Facebook

Teman dapat mesej SPAM yg banyak.. yg menghantar LINK2 seperti dalam gambar diatas.. dan korang tau kan.. kenapa teman dapat LINK2 pelik tu? haruslah! sebab teman dah terkelik' LINK tu.. kalau dah terkelik.. maka ia dah lekatkan kita dgn virus SPAM tu..

Tapi bagaimana cara untuk menghentikannya? Bagaimana nak menghentikan SPAM tersebut atau membuangnya atau mematikannya?

Sudah pasti ramai yang runsing kerana ianya sedikit sebanyak menyemakkan dan mengganggu peti simpanan mesej kita (inbox) dan juga rakan-rakan kita apabila mesej tersebut dihantar tanpa pengetahuan kita sendiri.

Cara Hentikan SPAM di Facebook 


Ok, berikut adalah cara mudah untuk menghentikannya, 
klik pada "setting":-
  1. korang perlu "clearkan history".
  2. korang perlu "clearkan cache".
  3. korang perlu "clearkan cookies".
  4. Dan lebih baik jika korang tukarkan password akaun 
  5. Facebook korang.

Buat seperti yang berikut (contoh: pada browser Chrome):



Semoga cara-cara ini dapat membantu korang untuk kembali menggunakan Facebook dalam keadaan selesa.

No comments

Powered by Blogger.