Header Ads

Bagaimana untuk menggunakan Facebook di China untuk pelancongOh apa! Tiada Facebook di China. So, kali saja saya nak kongsikan maklumat dari blog luar negara mengenai bagaimana anda untuk menggunakan Facebook di China jika melancong di sana.

Tahu tak apa TRICK nya!!! Anda tidak boleh mengecualikan sesuatu kerana Facebook. Facebook bukanlah satu-satunya tapak yang telah diharamkan di China , ada juga aplikasi yang lain seperti Google +, Twitter , YouTube dan senarai ini lebih lama daripada yang anda bayangkan.

Anda mahu tahu mengapa ? Juga terdapat banyak keseluruhan alasan dan teori yang berbeza , tetapi pada dasarnya ia adalah kerana , jika kerajaan China boleh mengawal maklumat apa yang diletakkan di hadapan rakyatnya, ia adalah lebih mudah untuk mengawal mereka warganegara . Jika anda pernah telah atau akan melawat China anda akan, atau akan melihat bagaimana mengawal kerajaan mereka boleh.

Menggunakan VPN 

VPN atau Virtual Private Network adalah sesuatu yang membolehkan anda untuk mengakses rangkaian peribadi melalui rangkaian awam. Jadi, pada asasnya , jika anda berada dalam kawasan negara seperti China dan anda tidak boleh mengakses rangkaian peribadi seperti Facebook, dengan menggunakan VPN anda akan dapat mengaksesnya. Sebagai contoh , apabila anda menggunakan VPN yang anda boleh log masuk dan anda kemudian boleh memilih destinasi anda dari mana anda mahu mengakses laman web tertentu ( seperti FB).

Jadi tanpa mendapat terlalu hi -tech untuk semua anda mengintip dengan menggunakan VPN yang anda pada dasarnya boleh menipu pelayan untuk mempercayai anda (atau sambungan anda ) di tempat lain (contohnya Amerika Syarikat, apabila anda benar-benar di China) dan anda boleh mengakses apa sahaja laman web yang anda mahu. keldai Pretty buruk betul; dan apa yang lebih menarik adalah terdapat beberapa VPN anda boleh menggunakan tanpa perlu membayar . Kebanyakan mereka mempunyai kadar bayaran bulanan, bagaimanapun saya mengkaji ada yang PERCUMA!Yang terbaik dan paling mudah dan satu yang saya gunakan dipanggil Tunnel Bear. Anda boleh memuat turun pada komputer riba anda atau ke peranti mudah alih anda dan ia memberi anda sejumlah percuma GB mana anda boleh meningkatkan jika anda menyebarkan berita tentang Tunnel Bear melalui Tweet di Twitter.

Terdapat pelbagai jenis PERCUMA lain VPN anda boleh memilih seperti Tunnel Peribadi, HotSpot Shield Percuma, Okay Freedom VPN, Ghost Cyber ​​, dan JustFree VPN namun saya tetap bersama dengan baik lama dipercayai Tunnel Bear. Pilihan adalah milik anda .

Menggunakan Proxy (Proksi)

Proksi adalah sebuah laman web biasanya beroperasi di lokasi yang berbeza daripada di mana anda berada, contohnya di Australia atau Amerika Syarikat, semasa anda berada di China. Ertinya di mana sahaja proksi anda adalah berdasarkan anda boleh mengakses apa sahaja laman web anda dibenarkan secara sah dari lokasi itu.

Pelayan proksi sering mendapat disekat oleh kerajaan China bagaimanapun di sini adalah salah satu yang terbaik untuk digunakan untuk mengakses Facebook sepanjang berada di China https://www.proxy-center.com/ atau untuk senarai beberapa yang percuma lain yang anda boleh menggunakan juga http://hidemyass.com/proxy-list.

Jika anda akan untuk mengakses Facebook atau mana-mana laman web lain diharamkan di China kemudian hanya diberi amaran ia adalah menyalahi undang-undang untuk berbuat demikian. Bukan saya tahu bagaimana mereka boleh mengetahui dan mendakwa anda kerana terdapat begitu ramai orang melakukannya dan oleh itu kepolisan ia agak sukar.

Walau bagaimanapun , ia adalah menyalahi undang-undang, saya tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa tindakan yang anda ambil , artikel ini hanyalah cadangan dan nasihat umum jika anda memerlukannya.

SUMBER


No comments

Powered by Blogger.