Header Ads

5 Tips Cara Mudah Untuk Mengatasi Kulit Kusam

Memang kadang-kadang kita sangkakan kulit kita normal dan tiada masalah namun berbeza pula pandangan orang lain. Kulit kusam boleh menjejaskan penampilan seseorang sehingga menggangu tahap keyakinan diri. 
Terasa diri serba kekurangan dan malu berada dalam kelompok yang ramai. Jadi untuk mengekalkan kelembapan kulit sekaligus meningkatkan keyakinan diri. Jom follow tips kat bawah ni.
5 Cara untuk atasi kulit kusam :
1. Guna pelembap
1
Amalkan menyapu pelembap kulit setiap hari. Memandangkan banyak produk pelembap di pasaran, disarankan agar berjumpa pakar kulit terlebih dahulu sebelum memilih produk yang sesuai dengan anda.

2. Ambil makanan yang mengandungi Beta Karoten
SupplementPill
Buah – buahan dan sayur – sayuran misalnya mengandungi Beta Karoten iaitu sejenis mineral antioksidan yang mempercepatkan proses kelembapan kulit.

3. Minum air 8 gelas sehari
water glass
Kurang air dalam badan menyebabkan kulit jadi kering dan nampak tidak bermaya menjadikan anda tampil tua daripada usia. Latih diri minum 8 gelas sehari untuk membantu mengekalkan kelembapan.

4. Jom bersenam
download
Apabila bersenam, peluh yang keluar membawa sekali toksin dalam badan. Bukan sahaja menukar kulit kusam kepada lebih segar malah tubuh badan kembali bertenaga.

5. Tambah suplemen
Kekurangan masa mendapatkan makanan seimbang boleh diatasi dengan mengambil suplemen yang lengkap untuk atasi kulit kusam. Suplemen ini akan menampung keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan.



No comments

Powered by Blogger.