Header Ads

5 Platforms paling terbaik blogging

Membuat keputusan untuk memulakan blog pasti adalah satu idea yang hebat . Tetapi bagaimana anda hendak benar-benar bermula? Terdapat banyak perkara yang perlu difikirkan sebelum anda sebenarnya memulakan blog atau memuat naik kandungan. 

Antara perkara-perkara adalah memilih platform yang betul untuk blog anda. Dengan blogging menjadi begitu popular, kami telah datang dengan banyak platform blogging terbaik yang blogger boleh digunakan. Setiap platform blog adalah pilihan sempurna dalam kes yang berbeza dan digunakan oleh blogger profesional. 

Dan mana satu yang sesuai untuk anda ? Pastikan anda terus membaca jika anda ingin mengetahui . Jadi di sini saya akan membentangkan 5 platform blogging yang paling popular .

1. WordPress WordPress adalah salah satu yang paling fleksibel serta platform blogging mesra SEO anda akan dapat untuk mencari. Walaupun ia mungkin menyebabkan anda beberapa masalah yang sangat kecil sehingga anda belajar bagaimana untuk menggunakannya dengan betul. 

Ini adalah pilihan yang terbaik jika anda ingin mempunyai semua pilihan yang boleh anda fikirkan. Ia menawarkan anda sudah menyediakan plugin dan tema, atau anda boleh menggunakan kod anda sendiri , bergantung kepada kemahiran pengekodan anda. 

Ia juga merupakan salah satu platform yang paling terkini , yang bermaksud bahawa akan sentiasa ada plugin baru dan tema yang anda boleh gunakan. Platform ini adalah percuma tetapi ia akan kos anda sekitar 5 $ sebulan untuk kos hosting. Ia tidak hairanlah mengapa banyak blog yang berjaya, memilih platform blog ini.

2. Blogger Blogger adalah pilihan yang hebat untuk pemula. Salah satu kelebihan yang paling besar adalah bahawa ia disepadukan dengan semua aplikasi google anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan juga. Google AdSense adalah sesuatu yang ramai blogger yang berjaya di dunia menggunakan . Satu lagi perkara yang baik tentang hal itu adalah bahawa ia adalah percuma . 

Jadi, jika anda masih menguji air, blogger adalah pilihan yang hebat untuk anda. Namun, blogger tidak begitu fleksibel kerana beberapa platform lain . Jika anda mahu untuk menyesuaikan blog anda pada platform ini, anda akan perlu belajar banyak tentang HTML coding.

3. Squarespace 


Satu lagi kebimbangan pilihan yang hebat terbaik blogging platform dipanggil Squarespace . Ia adalah satu platform yang akan dikenakan bayaran antara 8 dan 16 $ sebulan tetapi menawarkan beberapa ciri-ciri yang hebat. Ia adalah pilihan yang hebat untuk blogger yang belum lagi belajar semua segala-galanya tentang pengekodan. Ia menawarkan anda terbina dalam analisis dan pelbagai template untuk dipilih. 

Squarespace juga merupakan pilihan yang baik untuk mereka yang mungkin mahu mengembangkan blog mereka ke dalam perniagaan. Sebagai contoh, ia adalah agak mudah untuk menjadikan blog anda ke dalam laman web e -dagang. Namun, Squarespace tidak menawarkan semua ciri-ciri WordPress.org tidak, dan jika anda mahu mempunyai mereka, anda perlu belajar bagaimana untuk kod

4. Tumblr Sama seperti platform blog yang dinyatakan di atas , Tumblr adalah tempat yang sesuai untuk mereka yang baru memasuki dunia blogging. perkhidmatan blog ini baru-baru ini menjadi lebih popular, terutamanya dengan remaja dan telah dijual kepada Yahoo untuk lebih daripada 1 bilion dolar Amerika. 

Salah satu sebab ia mencatatkan kenaikan itu dalam populariti adalah cenderung kepada imej, GIF dan video. Ia adalah salah satu platform blogging yang jarang berlaku yang tidak semestinya bergantung kepada teks. Satu lagi perkara yang baik mengenai ia reposting . 

Masyarakat Tumblr ini selesa dengan memuat naik kandungan orang lain di blog anda. apa-apa jenis masyarakat yang menjadikan tumblr berbeza daripada platform lain. Ia adalah percuma dan pasti bernilai check-out .

5. Drupal Platform ini boleh dianggap lebih sistem pengurusan kandungan daripada satu platform blogging. Namun, ia berjaya mencari jalan dalam senarai ini kerana anda juga boleh menggunakannya untuk membuat blog. Ia juga mempunyai beberapa ciri-ciri menarik ramai penulis blog menikmati menggunakan . 

Dengan Drupal, anda juga boleh menjalankan laman web korporat dan forum. Tetapi oleh kerana anda akan menggunakannya sebagai platform blog, anda boleh menemui beberapa alat seperti Drupal Gardens bantuan yang besar. Drupal Gardens menjadikan platform ini lebih sesuai untuk blogger. Drupal adalah percuma pada mulanya tetapi kemudian ia akan kos anda antara 12 dan 80 $ sebulan.

Sumber1 comment:

  1. Banyaknya info menarik, teruskan usaha hebat ni..:)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.