Header Ads

5 Perkara Yang Tidak Boleh Dibeli Orang Kaya

1. Etika 


Memiliki banyak wang belum tentu menunjukkan kamu seorang yang budi bicara dan berkelakuan baik. Sopan – santun semestinya tidak boleh dijual beli.
 
 
2. Kecerdasan IQ dan EQ


Duit sememang membolehkan seseorang untuk menghantar diri atau anaknya ke sekolah terbaik dan terpandai. Tetapi iainya tidak mampu membeli kecerdasan otak seseorang. Kecerdasan otak IQ dan EQ merupakan kurniaan tuhan yang tidak dimiliki oleh semua orang.

3. Kesihatan Fizikal dan Mental


Setiap orang sepatutnya bersyukur kerana dikurniakan  kesihatan mental dan fizikal yang baik kerana kekayaan tak menjamin anda untuk berumur panjang.
 
4. Sahabat
 
Sahabat merupakan penyeri kehidupan selepas keluarga sendiri kerana sahabat sejati akan sentiasa ada di saat anda berada dalam kesulitan.
 
5. Cinta


Wanita mana yang tidak terpikat dengan harta yang melimpah ruah. Namun iainya bukan jaminan untuk seseorang mencintai kita dengan setulus hati. Tetapi terdapat ramai juga wanita yang tidak mementingkan wang ringgit kerana pada mereka kebahagian bukan diukur melalui kekayaan tetapi banyak faktor lain yang perlu diambil kira

No comments

Powered by Blogger.