Header Ads

10 Tanaman Paling Cantik Anda Tidak Pernah Lihat

Tumbuh-tumbuhan adalah perkara yang paling indah di alam semula jadi. Kajian menunjukkan bahawa terdapat kira-kira 280,000 spesis tumbuhan di seluruh dunia dengan bunga yang membentuk kira-kira 270,000 daripada mereka.

Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa memilih tumbuh-tumbuhan yang paling indah boleh membentangkan beberapa cabaran disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan tumbuhan ini bunga, tetapi bersyukur kerana , penyelidikan yang baik telah dijalankan dan kita akan melihat kepada 10 yang paling spesies yang indah tumbuh-tumbuhan anda mungkin tidak pernah melihat. 

Ambil perhatian bahawa, masih terdapat beribu-ribu tumbuhan yang masih kekal belum ditemui di bahagian-bahagian terpencil di dunia.

10. Bunga Kadapul Bunga Kadupul adalah salah satu bunga khas yang pernah wujud di muka bumi. Ia adalah istimewa kerana hal yg jarang sekali dan keindahannya. Apabila anda bercakap tentang tumbuh-tumbuhan yang paling indah di dunia, Kadupul pasti akan membuat senarai, bukan kerana penampilan yang indah tetapi juga bau yang menyenangkan. Satu lagi perkara yang membuat bunga ini istimewa adalah bahawa hanya beberapa orang mendapat peluang untuk melihat dan merasakan keindahan tumbuhan yang hebat ini, kerana ia biasanya berbunga pada waktu malam dan binasa sebelum turun. 

9. Violet Afrika Violet Afrika adalah salah satu daripada tumbuh-tumbuhan rumah cutest pernah wujud di bumi. Ia adalah mudah untuk berkembang dan boleh muncul dalam pelbagai bentuk. Ini jenis tumbuhan suka keadaan panas dengan sedikit sentuhan cahaya matahari untuk membantu pertumbuhannya. violet Afrika dibuat ia ke senarai kerana ia adalah serba boleh dalam alam semula jadi dan boleh campuran dalam hampir setiap warna alam sekitar ia mendapati dirinya dalam . Ringkasnya, ia berjalan lancar dengan setiap hiasan rumah .

8. Chocolate Cosmos Berasal dari Mexico, kilang coklat Cosmo adalah bunga indah yang akan membuat anda menjerit masa ini anda melihatnya. Penyelidikan mengatakan bahawa , kilang itu dinamakan sempena coklat bau subur apabila ia bunga . Ia biasanya muncul dalam warna merah atau coklat yang biasanya mekar pada waktu malam dan juga pada waktu malam. Walau bagaimanapun, ia mungkin menarik minat anda untuk mengetahui bahawa ia adalah malang hanya beberapa tumbuhan ini wujud pada hari ini.

7. Bunga raya Tropika Bunga raya tropika adalah tumbuhan yang muktamad yang boleh tumbuh sehingga 6 kaki tinggi dan 4 kaki lebar. Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa Hibiscus tropika boleh berkembang bebas pada musim bunga lewat melalui musim sejuk . Ia puisi juga dengan tumbuh-tumbuhan lain dan boleh mengekalkan kelembapan tanah dan dahsyat. Ia dibuat ia ke senarai kerana kelihatan menarik perhatian dan alam semula jadi yang sangat menarik. Ia juga muncul dalam warna-warna yang berbeza , dan itulah apa yang menjadikan ia begitu istimewa.

6. Yellow and Purple Lady Slippers Yellow and Purple Lady Slippers adalah salah satu tumbuhan yang paling indah di dunia . Bunga ini adalah sangat jarang berlaku dan kebanyakannya dijumpai di London dan seluruh Eropah. Gabungan kuning dan ungu bahawa tumbuhan ini mempunyai telah memperoleh ia tempat dalam senarai itu, kerana jarang anda akan melihat tumbuhan dengan warna yang indah seperti ini. Ia juga boleh menarik minat anda untuk mengetahui bahawa jarang mempunyai menjadikannya sangat mahal di pasaran hari ini.

5. Peace Lily Peace Lily adalah salah satu daripada tumbuh-tumbuhan yang mempunyai mudah penjagaan alam semula jadi, dalam erti kata bahawa ia boleh menyesuaikan diri dengan kelembapan cahaya dan rendah. Tumbuhan berbunga-bunga mempunyai bentuk menarik yang kelihatan sangat cantik, yang dicipta dan hebat walaupun dari jauh. bunga Peace lily banyak pada musim panas, tetapi ia juga boleh berkembang sepanjang tahun. berkilat , daun hijau dan yang menarik adalah ciri-ciri utama yang menjadikan ia ke senarai ini.

4. Middlemist Merah Middlemist Merah dianggap sebagai bunga yang jarang ditemui di dunia, dengan hanya dua spesies boleh didapati sekarang . Kajian mendedahkan bahawa merah Middlemist tidak boleh mudah didapati di mana-mana selain daripada di taman rumah hijau daripada United Kingdom dan New Zealand. Ia juga dikumpulkan ; yang Middlemist tumbuhan merah berasal dari China, tetapi telah dibawa ke U.K oleh tanaman Bibit rajin dinamakan " John Middlemist ." Tumbuhan ini begitu indah bahawa ia juga mencetuskan botani penyelidikan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kewujudannya di bumi.

3. Jasmine Walaupun namanya saja boleh membuat anda jatuh cinta dengan bunga Jasmine, bercakap lebih daripada yang menarik kelihatan ia mempunyai. Bunga merah jambu dan putih yang indah adalah ciri-ciri utama yang membuat Jasmine salah satu tumbuhan yang paling indah di dunia. Terdapat pelbagai spesies Jasmine, tetapi Jasmine Arab dan Banyak bunga Jasmine adalah dua yang paling popular di kalangan semua kerana mereka membesar dengan mudah tanpa sebarang.

2. Bunga Corpse Bunga Corpse adalah tumbuhan yang telah mendapat pengiktirafan untuk kecantikan yang menakjubkan dan sifat smelliest . Ia dianggap sebagai tumbuhan yang smelliest di dunia dan Pisang- seperti melihat struktur juga telah memperoleh ia titik yang baik dalam penyelidikan botani . Walau bagaimanapun, adalah malang bahawa tidak semua orang akan dapat melihat tumbuhan yang menakjubkan ini kerana ia hanya boleh didapati dalam beberapa pulau di kawasan Indonesia atau di dalam hutan hujan yang berkedudukan rendah. Satu lagi perkara yang menarik mengenai bunga mayat adalah bahawa ia boleh membesar sehingga 20 kaki tinggi dan boleh digunakan sebagai hiasan di rumah dan pusat-pusat rekreasi.

1. Jade Vine Jade Vine berjaya ke bahagian atas senarai tumbuhan yang paling cantik bukan sahaja kerana keindahannya tetapi juga cara ia pollinates secara semula jadi dan menyesuaikan diri dengan keadaan setiap persekitaran . Jade anggur adalah bunga Claw berbentuk yang mempunyai keupayaan untuk membesar sehingga 3 meter, warna berbeza dari hijau muda kepada biru serta gabungan biru -hijau. Kilang ini yang menakjubkan adalah sangat jarang berlaku di dunia, dan anda hanya boleh mudah didapati dalam hutan hujan Filipina .

No comments

Powered by Blogger.