Header Ads

Kesan minum satu tin Coca -Cola

Grafik yang dilaporkan menunjukkan bukti kesan tin Coca -Cola telah di tubuh seseorang akan virus. Grafik - bertajuk " Apa yang akan Berlaku Satu Jam Selepas Minum satu tin Coke " - pertama kali disiarkan oleh The Renegade Ahli Farmasi .Grafik ini mendakwa terperinci apa yang berlaku kepada badan selepas 10 minit, 20 minit, 40 minit, 45 minit dan 60 minit.
1. Dalam 10 minit pertama: 10 sudu teh gula melanda sistem anda. (100 % daripada pengambilan harian yang disyorkan .) Anda tidak segera muntah dari kemanisan yang amat menggalakkan kerana asid fosforik memotong rasa yang membolehkan anda untuk memastikan ia ke bawah.

2. 20 minit: Anda pancang gula darah, menyebabkan pecah insulin. Hati anda bertindak balas kepada ini dengan mengubah apa-apa gula ia boleh mendapatkan tangan atas ke dalam lemak. (Terdapat banyak bahawa pada ketika ini.)

3. 40 minit: Penyerapan kafein selesai.  anda membesar, tekanan darah anda meningkat, sebagai tindak balas orang yang fasik anda tempat pembuangan sampah lebih banyak gula ke dalam aliran darah anda. Reseptor adenosin dalam otak anda kini disekat mencegah mengantuk.

4. 45 minit: up Badan anda pengeluaran dopamin anda merangsang pusat-pusat keseronokan otak anda. Ini adalah secara fizikal dengan cara yang sama heroin berfungsi, dengan cara itu.

5. 60 minit: Asid fosforik mengikat kalsium, magnesium dan zink di dalam usus yang lebih rendah anda, menyediakan rangsangan seterusnya dalam metabolisme. Ini diburukkan lagi oleh dos yang tinggi gula dan pemanis tiruan juga meningkatkan perkumuhan kencing kalsium.

6.> 60 Minit: sifat diuretik Kafein yang mula bermain. (Ia menjadikan anda mempunyai kencing.) Ia kini yakin bahawa anda akan mengosongkan kalsium, magnesium dan zink terikat yang menuju ke tulang anda serta natrium, elektrolit dan air.

7.> 60 minit: Seperti di dalam sambutan hangat di antara kamu mati ke bawah anda akan mula mempunyai kemalangan gula. Anda boleh menjadi cepat marah dan / atau lembap. Anda juga sekarang, secara literal, mabuk benar segala air yang dalam Coke. Tetapi tidak sebelum penyebatian dengan nutrien berharga badan anda boleh digunakan untuk perkara-perkara seperti walaupun mempunyai keupayaan untuk hidrat sistem anda atau membina tulang dan gigi yang kuat.

Gallup Poll baru-baru ini mendapati bahawa 48 peratus rakyat Amerika minum soda setiap hari.

Sumber : wtsp

No comments

Powered by Blogger.