Header Ads

Filem-filem menarik bulan Februari 2016

Setelah filem-filem yang menarik bulan Januari nampaknya telah melabuh tirainya...contohnya antaranya filem Mat Moto, The Boys, Kung Fu Panda 3 dan banyak lagi.

Kini, saya ingin kongsikan filem-filem yang menarik dalam bulan Februari akan datang tahun 2016. Nampaknya bulan ini terdapat beberapa filem Hollywood yang dapat menarik penonton ke pawagam.

Antaranya seperti filem Deadpool dari Marvel yang bakal memecah panggung. Berikut beberapa filem menarik bulan Februari 2016:

1. PELEPAS SAKA (4 Feb)Kalau korang minat filem genre seram, jangan lepaskan peluang. Kali ni buat pertama kali tahun, MIG mengeluarkan filem Pelepas Saka arahan dari Hashim Rejab. Pelepas Saka bermula dengan kisah kepulangan Haider bersama isterinya, Alisya ke kampung Mestika kerana mahu menghadiri majlis doa selamat yang dilakukan oleh ibu bapa Haider iaitu Adnan dan Nora. Selain Haider dan Alisya, adik kembar Haider juga pulang iaitu Raden. Dari kecil hingga besar, Haider dan Raden sangat rapat memandangkan mereka adalah pasangan kembar.

2. PRIDE AND PREJUDICE  AND ZOMBIE (5 Feb)Pride and Prejudice and Zombie adalah sebuah filem horror komedi yang berdasarkan dari sebuah novel. Pride and Prejudice and Zombies adalah twist segar novel Jane Austen secara meluas terkenal. Sebuah wabak misteri telah jatuh kepada abad ke-19 Britain , tanah itu ditakluki dengan heroin mayat hidup dan Feisty Elizabeth Bennet adalah pakar seni mempertahankan diri dan senjata. Casting kebanggaan mengetepikan peribadi dan prasangka sosial, Elizabeth dan Mr Darcy perlu bersatu di medan perang yang berlumuran darah untuk membersihkan negara daripada ancaman zombie dan menemui cinta sejati mereka untuk satu sama lain.

3. DEADPOOL  (12 Feb)Sebuah filem dari novel Marvel akan bertemu dengan anda pada 12 Februari ni. Sebenarnya kalau korang perasan watak superhero ini adalah dari filem siri X-Men. Dijangka filem ini akan memecah panggung untuk tahun 2016. Filem ini berikut Wade Wilson yang, selepas yang tertakluk kepada satu eksperimen yang meninggalkan dia dengan kebolehan baru , memburu ke bawah orang yang hampir memusnahkan hidupnya.

4. ZOOLANDER 2 (12 Feb)Zoolander 2 sebuah cerita komedi arahan dari Ben Stiller di mana dia juga seorang pelakon dalam filem ini. Ia merupakan sekuel dari siri Zoolander pada 2011. Apabila selebriti yang paling indah di dunia muzik sedang dibunuh secara sistematik dengan ikonik " Blue Steel " melihat model lelaki yang sebelum ini terkenal Derek Zoolander di muka mereka, Interpol merekrut Derek dan rakannya Hansel McDonald untuk menyusup masuk ke dunia yang baru dan berbeza fesyen yang tinggi untuk meletakkan berhenti kepadanya. Sementara itu , saingan Derek Jacobim Mugatu dibebaskan dan mahu membalas dendam .

5. PERJANJIAN SYAITAN (18 Feb)Filem seram "Perjanjian Syaitan" ini menyaksikan pengarah filem M. Subash Abdullah kembali dengan filem seram terbaru selepas "Karma Reborn" dan "Misteri Bisikan Pontianak". Penonton jangan terkeliru dengan judul filem ini yang merupakan judul filem seram pada tahun 1981 yang mana ia diarahkan oleh S. Sudarmaji dan dibintangi pelakon seperti S Rosley, Dinda Sumantri, Azean Irdawaty dan ramai lagi. Ia dianggap sebagai filem Melayu paling seram pernah dihasil setakat ini. Namun, adakah filem yang menggunakan judul sama ini bakal setanding dengan filem 20 tahun lalu? Sama-sama kita saksikan!

6. GOD OF EGYPT (26 Feb)Sebuah lagi filem ni dijangka akan memecah panggung kerana cerita nya yang mengisahkan zaman ketamadunan Mesir Purba. Dikatakan filem God of Egypt nampaknya bajet nya agak tinggi mencecah hampir US$140 juta. Dewa Mesir Kegelapan, Set mengambil alih takhta empayar Mesir. Pahlawan iaitu Bek sekutu dengan dewa Mesir Horus dalam misi menyelamatkan dunia dan juga cinta hatinya. So, jangan lepaskan peluang filem ini!!!


Kalau korang ada sebarang cadangan filem apa lagi yang saya tak tampilkan sila komen di ruangan disediakan.No comments

Powered by Blogger.