Header Ads

Apa itu 'Link Exchange' ?


Assalamualaikum...kali ni saya nak citer kan apa itu link exchange. Korang tahu tak ap itu link exchange?

Pasti disini teman-teman blogger sudah mengetahui kan fungsi backlink itu apa ? fungsi backlink adalah boleh untuk menaikkan peringkat alexa, menambah traffic blog kita, dan memudahkan blog kita agar ditemukan oleh search engine. 

Saling bertukar link atau yang biasa kita sebut Link Exchange adalah salah satu untuk menambah backlink ke blog kita. Bertukar link itu cukup mudah, kalian teman-teman blogger hanya perlu memasang banner yang berisi link blog lain di blog kita dan meminta blog lain juga memasang banner blog kita.

Cukup mudah bukan ? tentu mudah, namun hasilnya sangat bagus buat blog teman-teman semua.

Dari penjelasan diatas, boleh disimpulkan kalau saling bertukar link merupakan cara yang sangat berkesan untuk menaikkan populariti dari blog kita. Jadi jangan pernah ragu untuk menambahkan link blog sesama blogger ya teman-teman blogger . Kerana korang senang, saya juga akan senang, hehe.

No comments

Powered by Blogger.